Техніка емоційного звільнення або EFT
top of page

Техніка емоційного звільнення або EFT


Photo by Ira Paleva


Техніка емоційного звільнення або EFT (Emotional Freedom Techniques) - це своєрідна комбінація східної акупресури та західної психології.


Полягає в простукуванні визначених точок на тілі у певній послідовності та допомагає у звільненні від емоційної, розумової та фізичної напруги.


Допомагає у звільненні від обмежуючих переконань, негативних підсвідомих програм та установок, які перешкоджають жити в здоровому емоційному та фізичному станах, досягати власних цілей та почуватися збалансовано.


Також ТЕЗ допомагає позбуватися фізичного болю та нейтралізувати травматичні спогади та досвід минулого.


Під час простукування визначених точок певними пальцями руки, в мозок надходять сигнали, які запускають процеси, що допомагають знизити рівень стресу та напруги, внаслідок чого відбувається розслаблення та заспокоєння.


В техніці емоційного звільнення важливо зосередитися на проблемі чи емоції, що вас непокоїть і простукувати певні точки акупунктури (позначені на малюнку) на тілі.

Простукування зручніше всього проводити двома пальцями (вказівним та середнім) будь-якої руки.


Простукувати точки потрібно по колу, промовляючи певні фрази та речення під час цього процесу.


По парних точках можна робити простукування двома руками одночасно. Робити простукування потрібно легенько, безболісно.


Техніка EFT дуже проста та легка у використанні, тому працювати з нею може будь-яка людина без якоїсь спеціальної підготовки.


Під час роботи в ТЕЗ бажано знаходитися в спокійній атмосфері без чиннників, що відволікають увагу і заважають концентрації. Це допомагає добре зосередитися на власних відчуття, їх ідентифікації та трансформації за допомогою цієї техніки.


Детальніше для самостійного опрацювання можна подивитися демонстраційні відео на Youtube.


Якщо засвоїти техніку та роботу з нею самим важко - запрошую вас на персональну консультацію - пройдемо цей процес разом!


Бажаю вам здоров’я та радості!


Далі буде…

bottom of page