Life-coaching: how it`s made
top of page

Life-coaching: how it`s made

«Ніхто не повинен бути жертвою власної біографії» George Alexander Kelly



Що таке лайф-коучінг?

Лайф-коучінг - це один з інструментів саморозвитку, який може бути застосований в будь-якій сфері життя, за винятком хвороб, що потребують консультацій та лікування від фахівців з медицинської сфери.

Для яких цілей підходить?

Сама назва – life-coaching, тобто коучінг життя, окреслює широкий спектр застосування цього інструменту саморозвитку.

В яких випадках варто звертатися до цього інструменту?

Якщо ми відчуваємо:

  • дисгармонію,

  • відсутність дисципліни,

  • пригніченість,

  • прокрастинацію,

  • незадоволеність,

  • дратівливість,

  • знесиленість,

  • будь-які емоції чи почуття, що впливають на нас деструктивним чином.


Якщо ми:

  • не маємо достатньо часу для себе,

  • не маємо бачення власного життя чи подальших перспектив,

  • хочемо покращити певні сфери свого життя,

  • змінити свої стосунки,

  • ставлення до чогось чи когось,

  • позбавитися шкідливих звичок або набути корисні


  • отримати ревізію способів мислення та моделей поведінки, різних сфер життя, професійної діяльності і т.п.

  • маємо якісь труднощі та не розуміємо чи не усвідомлюємо, що і як потрібно змінити для того, щоб вийти на інший рівень в професійній діяльності, сімейних стосунках, особистому розвиткові і т.п.

Що можна отримати від роботи з лайф-коучем?

Досвідчений лайф-коуч допоможе вам:


провести ревізію, зробити аналіз та висновки, а також допоможе з підбором інструментарію для досягнення ваших цілей;


надаватиме вам якісний супровід: зворотний зв’язок, підтримку, корекцію, навчання та наставництво (за вашої потреби).


Підсумовуючи: мета лайф-коуча – допомогти вам розібратися з усіма озвученими та узгодженими вами задачами, виступаючи, як ваш партнер, помічник, ментор, ревізор, аналітик та бібліотека знань, що поділиться корисними інструментами та навчить користуватися ними під час проходження процесів трансформації.

Деякі лайф-коучі обирають для себе вузьку спеціалізацію, пов'язану з тими чи іншими сферами людського життя: фізичне здоров'я, емоційне здоров'я, ментальне здоров'я, фітнес та спорт, здорове харчування, сфера комунікацій і т.п.


Особисто я спеціалізуюся на роботі з обмежуючими переконаннями, нейтралізацією деструктивних емоцій та програм, шаблонів мислення, емоційною наркоманією та порушенням балансу в різних сферах життя. Також, головною моєю спеціалізацією є допомога в пошуку втраченої радості життя.

Як обрати лайф-коуча?

З особистого досвіду можу сказати, що якщо у вас з кимось «не співпало» – будь це коуч, лікар, психолог, психотерапевт, тренер і т.п. - якщо душа не лежить - отже, це - не ваш фахівець. Навіть якщо вам його порадили і його професійна діяльність має велику кількість позитивних відгуків.

Якщо фахівець не викликає у вас почуття довіри, ви не зможете працювати ефективно на всі 100%. Вам буде незатишно і це відволікатиме вашу увагу та відтягуватиме вашу енергію на те, що вам некомфортно.

У лайф-коуча має бути «за спиною» великий життєвий досвід, на який цей фахівець спирається під час роботи з клієнтами. В лайф-коучингу недостатньо вивчити техніки та інструментарій.


Якщо особистого досвіду немає, а є лише навчання на курсах або в якомусь навчальному закладі, де вивчена теорія та відпрацьовано набір інструментів - цей фахівець «плаватиме» в роботі з клієнтами і буде тикатись, як кріт на сонячному світлі, наосліп.


Для того, щоб визначитися, чи ви та лайф-коуч можете ефективно співпрацювати, зазвичай існують первинні інтерв'ю, під час яких відбувається знайомство, обговорення ваших цілей, формату роботи, інструментарію та ін.


Якщо ваша задача пов'язана з глибоким очищенням на рівні розуму та емоцій, зміні звичок, способу життя, вмінню керувати власним часом - будьте готові до тривалої співпраці, оскільки такі задачі потребують часу на спільну роботу та вашу самостійну роботу поетапно.


Досвідчений лайф-коуч не візьме вас в роботу, якщо зрозуміє, що не може бути для вас ефективним чи вам допомогти.


Переваги роботи з лайф-коучем:

80% інструментів, які використовуються в роботі з клієнтами в лайф-коучингу - це інструменти, які залишаються з вами назавжди, оскільки під час співпраці з вами, лайф-коуч пропонуватиме вам ці інструменти для роботи, навчить ними користуватися та покаже прикладні сфери застосування тих чи інших інструментів.


Приклади того, де, коли і для чого може знадобитися лайф-коучинг (виходячи з моєї спеціалізації) ви можете побачити в розділі Послуги/ Особистісний зріст та Очищення/ E&MDetox


Бажаю вам збалансованості, насолоди та радості від життя!




bottom of page