Все в наших руках або трошки про практику Рейкі
top of page

Все в наших руках або трошки про практику Рейкі

"Все в наших руках, тому їх не можна опускати"

Коко Шанель

Photo by Ira Paleva


Рейкі (Reiki) – це практика природного зцілення за допомогою рук.


Мені невідомо, чи практикувала королева моди Рейкі, та її слова якнайкраще змальовують суть однієї з моїх улюблених практик.

Система зцілення Рейкі Усуі – це практика зцілення, основою якої є сеанс: енергія проходить крізь руки практика і використовується для зцілення себе та зцілення інших людей.

Саме словосполучення РейКі — в японській мові позначається двома ієрогліфами і трактується, як Універсальна Божественна/Життєва (Рей) та активізуюча Енергія Всесвіту/Космосу (Кі).

Коли «Кі» залишає організм, з нього йде життя. Все живе має в собі «Кі» та випромінює її.

Reiki стоїть поза будь-якими системами вірувань та не має стосунку до жодної з них. Це практика, що знаходиться поза релігіями і є швидше інструментом для покращення власного здоров’я, підтримки життєвого балансу, а також є філософією життя та Духовним Шляхом.


Серед багатьох розповсюджених у світі систем зцілення, Рейкі зарекомендувала себе, як одна з найбільш гідних та піднесених нетрадиційних систем зцілення.


Рейкі — практика без насилля та примусу, і поважає свободу вибору людини. Ви отримаєте тільки те, що обираєте самі, що готові та бажаєте прийняти.


Людина, яка практикує Рейкі, приходить до більш глибокого розуміння себе, відчуття єдності з довкіллям, світом та своїм власним Божественним джерелом.


Я би сказала, що практика Reiki – це єднання з Богом всередині себе самого та глибший і повніший прояв власного Божественного джерела за допомогою цієї практики у фізичному світі.

В Рейкі існує 5 принципів, які підтримують здоров’я, допомагають робити вибір і служать моральними та духовними спрямовуючими:


САМЕ ЗАРАЗ:

Я не непокоюся
Я не злюся
Я висловлюю вдячність всьому живому
Ніхто тобі не друг, ніхто тобі не ворог, та кожен для тебе Вчитель (або поважай близьких, вчителів та старших)
Я чесно заробляю собі на життя

Рейкі є усною традицією. Історія Рейкі передається з вуст в уста, від Майстра учням під час живого особистого спілкування. Так само, наживо, проходять сеанси Рейкі-терапії, навчання практиці та ініціації.


Ініціація — обряд або церемонія, чи ритуал, участь в якому беруть двоє людей: Майстер та учень.


При передачі ініціації Майстер повідомляє людині, що приймає ініціацію, його лінію передачі ініціації, яка бере початок від Мікао Усуі — Гранд Майстра Рейкі, що відродив цю традицію.


Вартість ініціацій була встановлена Гранд Майстрами і відтоді залишається незмінною. При прийнятті ініціації людина вкладає в цей процес:


1-го ступеню — $150

2-го ступеню — $500

Майстерського — $10 000


Ця вартість є однаковою в усьому світі, не залежить ні від чого, є показником рівності всіх людей перед Рейкі. В практиці Рейкі Усуі Шикі Ріохо прямо ведеться мова про гроші, це — частина життя і один з різновидів життєвої енергії.


Також це частина передачі традиції, де гроші є підтвердженням наміру отримати практику, за допомогою якої можливо покращити своє життя, підвищити його якість та власний рівень усвідомленості.


Форма внесення коштів (одразу або частинами) в якийсь час може бути різною у різних Майстрів.


Для успішної практики зовсім не обов’язково отримувати всі три ступені Рейкі. Вам може бути цілком достатньо першого ступеню, щоб давати собі повноцінні сеанси.


Які можливості надає отримання кожного зі ступенів Рейкі?


При отриманні 1-го ступеню Рейкі відбувається відкриття каналу, що поєднує людину з всесвітньою енергією і Ви отримуєте можливість давати сеанси Рейкі тактильно (шляхом накладання рук на тіло) собі та іншим.


При отриманні 2-го ступеню Рейкі відбувається посилення відкритого каналу і Ви отримуєте три символи Рейкі. За допомогою цих символів Ви можете давати сеанси на відстані та здійснювати зцілення дистанційно, як у просторі, так і в часі (наприклад, працювати зі зціленням власного минулого, давати Рейкі на якісь майбутні проекти або залучення чогось в своє життя та ін.). Символи прискорюють зцілення та роблять його більш ефективним.


При отриманні Майстерської ініціації Ви отримуєте можливість передавати практику Рейкі іншим людям шляхом ініціацій, а також глибше розвиваєте особисті здібності цілителя та методи роботи.

bottom of page